Receptbeskrivning
Twixkakor
Ingredienser
för
Beskrivning
Twixkakor ca 25-30st
Mördegsbotten:
125g rumsvarmt smör
4dl mjöl
½dl socker
Kola:
175g smör
3dl grädde
½dl ljus sirap
2dl socker
Topping:
200g mjölkchoklad
Lägg ett bakplåtspapper i en form, 20x30cm. grädda i 175º ca 15min.
Lägg alla ingredienser till kolan i en stor kastrull o låt koka upp under omrörning på medelvärme tills den tjocknat och karar kulprovet. Det tar ca 45min. Häll kola över den svala kakan och ställ kallt.
Smält chokladen över vattenbad och bred sedan ut den över den kalla kolan. Låt chokladen stelna. Skär sen kakorna i bitar (ska ej vara för kall då blir det för svårt).
Mördegsbotten:
125g rumsvarmt smör
4dl mjöl
½dl socker
Kola:
175g smör
3dl grädde
½dl ljus sirap
2dl socker
Topping:
200g mjölkchoklad
Lägg ett bakplåtspapper i en form, 20x30cm. grädda i 175º ca 15min.
Lägg alla ingredienser till kolan i en stor kastrull o låt koka upp under omrörning på medelvärme tills den tjocknat och karar kulprovet. Det tar ca 45min. Häll kola över den svala kakan och ställ kallt.
Smält chokladen över vattenbad och bred sedan ut den över den kalla kolan. Låt chokladen stelna. Skär sen kakorna i bitar (ska ej vara för kall då blir det för svårt).
Visningar: 162
Inlagt 2015-10-07 18:49:14