Receptbeskrivning

Choklad toppar

Ingredienser för
Botten:
rån
Fyllning:
3 tsk gelatinpulver
3 msk vatten
4 st äggvitor
1 dl strösocker
Garnering:
200 g mjölkchoklad
2 msk olja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Blanda gelatinpulvret och vatten i en värmetålig liten skål.

Vispa äggvitorna hårda och vita med en elvisp.
Häll sedan i sockret och fortsätt vispa tills smeten är blank och slät.

Smält gelatinmassan genom att ställa skålen i kokhett vatten.
Tillsätt gelatinet under omrörning i äggsmeten.
Fortsätt vispa tills smeten är ordentligt fluffig och spritsbar.

Häll smeten i en spritspåse och spritsa höga toppar.Ställ dem i kylen i ett par timmar så att topparna stelnar något.

Smält choklad och olja i en skål över vattenbad.
Ta bort skålen från värmen när chokladen smält och doppa ner mumsmumstoppen i chokladen eller pensla försiktigt med en hushållspensel.
Ställ in kakorna i kylen igen så att chokladen stelnar.

Visningar: 3358
Inlagt 2015-10-09 05:03:51