Receptbeskrivning

Chokladkaka

Ingredienser för
Kaka:
100 g smör
100 g mörk choklad
2 st ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
Chokladkräm:
3 msk smör
100 g mörk choklad
Dekoration:
choklad fudge ljus
choklad fudge mörk


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Rör ägg, vaniljsocker och socker.
Smält smöret, rör 100 gram av chokladen i det och blanda i.
Rör ner vetemjölet. Häll smeten i en smord fyrkantig form.
Baka i 15-20 minuter i 200 grader.
Låt svalna och skär i små rutor.

Smält smöret till chokladkrämen på låg värme.
Bryt ner chokladen och rör tills den smält helt.
Låt krämen svalna och spritsa ut en liten klick på varje ruta.
Tryck ner en fyrkantig bit fudge i mitten av varje chokladkrämsklick så att kakan liknar ett schackbräde.

Visningar: 120
Inlagt 2015-10-09 05:13:57