Receptbeskrivning
Godaste banankakan
Ingredienser
för
2 st övernogna bananer
50 g smör
2 st ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
0.5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 tsk kanel
1 krm salt
1 dl hasselnötter
havregryn att bröa formen med
50 g smör
2 st ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
0.5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 tsk kanel
1 krm salt
1 dl hasselnötter
havregryn att bröa formen med
Beskrivning
Gräddas i 175 grader under 40-50 min.
Satsen är beräknad till en vanlig rund kakform men gör gärna dubbel sats och häll i en 20*30cm stor teflonform, skär sedan rutor och frys in
1. Smält smöret och låt det svalna
2. Vispa ägg och socker poröst
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke väl (utom hasselnötterna och havregrynen)
4. Blanda ner de torra ingredienserna i smöret och sockret
5. Tillsätt smöret och grovt hackade bananer och vispa med elvisp tills blandat
6. Tillsätt mjölken
7. Smörj en form med rikligt med smör och bröa med havregryn (om du tar rikligt med smör karamelliseras havregrynen - jäkligt gott)
8. Häll smeten i formen och häll över hasselnötterna jämt fördelat
9. Grädda i mitten av ugnen eller strax nedanför mitten
Satsen är beräknad till en vanlig rund kakform men gör gärna dubbel sats och häll i en 20*30cm stor teflonform, skär sedan rutor och frys in
1. Smält smöret och låt det svalna
2. Vispa ägg och socker poröst
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke väl (utom hasselnötterna och havregrynen)
4. Blanda ner de torra ingredienserna i smöret och sockret
5. Tillsätt smöret och grovt hackade bananer och vispa med elvisp tills blandat
6. Tillsätt mjölken
7. Smörj en form med rikligt med smör och bröa med havregryn (om du tar rikligt med smör karamelliseras havregrynen - jäkligt gott)
8. Häll smeten i formen och häll över hasselnötterna jämt fördelat
9. Grädda i mitten av ugnen eller strax nedanför mitten
Visningar: 1355
Inlagt 2015-10-10 09:01:29






60 min