Receptbeskrivning
			
			
			
			Potatis- och purjolökssoppa
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							5  potatis 
1 st purjolök
2 st gula lökar
1 l höns- eller grönsaksbuljong
2 dl grädde
salt, efter smak
vitpeppar, efter smak
olivolja
4 st ägg
bröd att rosta
						
					1 st purjolök
2 st gula lökar
1 l höns- eller grönsaksbuljong
2 dl grädde
salt, efter smak
vitpeppar, efter smak
olivolja
4 st ägg
bröd att rosta
Beskrivning
					
						Skala och tärna potatis och gul lök. Svetta i en kastrull med lite olja. Dela och skölj purjolöken noga. Skär ner i mindre bitar. Låt den svettas tillsammans med potatis och gul lök. Slå i buljongen och koka upp. Häll i grädden och koka tills potatisen är mjuk. Mixa slätt med stavmixer och smaka av med salt och vitpeppar. Servera med hårdkokt ägg och rostat bröd.					
										Visningar: 509
Inlagt 2015-10-10 13:01:45
				 
					 
			
 




.jpg)
 30 min
  30 min