Receptbeskrivning
Dubbel äppelkaka
Ingredienser
för
Beskrivning
Dubbel äppelkaka
75g rumsvarmt smör
1dl socker
1msk vaniljsocker
2st ägg
1 2/3dl vetemjöl
4msk potatismjöl
1tsk bakpulver
750g syrliga äpplen
Smet 2:
¾dl socker
1msk vaniljsocker
2st ägg
1 ½dl crème fraiche
Vispa smör, socker o vaniljsocker pösigt. Blanda i ett ägg i taget, sikta vetemjölet o bakpulvret innan du rör ner det i smeten.
Skala o skiva äpplena.
Smörj o ströa en vid springform o häll i smeten. Lägg sedan i äppelskivorna, gärna med en dekorativ cirkel, sätt in i ugnen o grädda på 175° i ca 30min.
Blanda under tiden socker, vaniljsocker, ägg o crème fraiche. Häll smeten över kakan efter den gräddats och grädda den sen i ytterligare 30min. eller tills kakan fått fin färg.
Servera gärna med vaniljsås eller grädde.
75g rumsvarmt smör
1dl socker
1msk vaniljsocker
2st ägg
1 2/3dl vetemjöl
4msk potatismjöl
1tsk bakpulver
750g syrliga äpplen
Smet 2:
¾dl socker
1msk vaniljsocker
2st ägg
1 ½dl crème fraiche
Vispa smör, socker o vaniljsocker pösigt. Blanda i ett ägg i taget, sikta vetemjölet o bakpulvret innan du rör ner det i smeten.
Skala o skiva äpplena.
Smörj o ströa en vid springform o häll i smeten. Lägg sedan i äppelskivorna, gärna med en dekorativ cirkel, sätt in i ugnen o grädda på 175° i ca 30min.
Blanda under tiden socker, vaniljsocker, ägg o crème fraiche. Häll smeten över kakan efter den gräddats och grädda den sen i ytterligare 30min. eller tills kakan fått fin färg.
Servera gärna med vaniljsås eller grädde.
Visningar: 320
Inlagt 2015-10-11 08:29:41






30 min