Receptbeskrivning

Tacopaj LCHF

Ingredienser för
3.5 dl mandelmjöl
40 g smör
1 ägg
1 tsk salt
1 dl sesamfrön, skalade
1 msk fiberhusk, eller dinkelmjöl
1 gul lök
500 g köttfärs
1 kryddmix, fajita
2 krm salt
2 krm svartpeppar
3 ägg
2 dl mjölk
1 tsk salt
100 g ost, riven


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Tacopaj LCHF
 
1. Blanda mandelmjöl och smör till en smulig massa i matberedaren. Tillsätt ägg och salt och kör hastigt samman till en deg.
2. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Ställ formen kallt 20 min. Sätt ugnen på 200°.
3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
4. Stek lök och köttfärs i olja och blanda den med kryddmixen. Smaka av med salt och peppar. Fördela färsen i pajskalet.
5. Vispa samman ägg, mjölk och salt. Häll det över färsen. Strö över riven ost. Grädda tacopajen mitt i ugnen ca 30 min.
Garnera med paprika och bladpersilja.
Servera tacopaj med gräddfil, guacamole och en grönsallad. Tacosås är också gott som tillbehör.

Visningar: 357
Inlagt 2015-10-13 05:26:41