Receptbeskrivning
Tacopaj LCHF
Ingredienser
för
3.5 dl mandelmjöl
40 g smör
1 ägg
1 tsk salt
1 dl sesamfrön, skalade
1 msk fiberhusk, eller dinkelmjöl
1 gul lök
500 g köttfärs
1 kryddmix, fajita
2 krm salt
2 krm svartpeppar
3 ägg
2 dl mjölk
1 tsk salt
100 g ost, riven
40 g smör
1 ägg
1 tsk salt
1 dl sesamfrön, skalade
1 msk fiberhusk, eller dinkelmjöl
1 gul lök
500 g köttfärs
1 kryddmix, fajita
2 krm salt
2 krm svartpeppar
3 ägg
2 dl mjölk
1 tsk salt
100 g ost, riven
Beskrivning
Tacopaj LCHF
1. Blanda mandelmjöl och smör till en smulig massa i matberedaren. Tillsätt ägg och salt och kör hastigt samman till en deg.
2. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Ställ formen kallt 20 min. Sätt ugnen på 200°.
3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
4. Stek lök och köttfärs i olja och blanda den med kryddmixen. Smaka av med salt och peppar. Fördela färsen i pajskalet.
5. Vispa samman ägg, mjölk och salt. Häll det över färsen. Strö över riven ost. Grädda tacopajen mitt i ugnen ca 30 min.
Garnera med paprika och bladpersilja.
Servera tacopaj med gräddfil, guacamole och en grönsallad. Tacosås är också gott som tillbehör.
1. Blanda mandelmjöl och smör till en smulig massa i matberedaren. Tillsätt ägg och salt och kör hastigt samman till en deg.
2. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Ställ formen kallt 20 min. Sätt ugnen på 200°.
3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
4. Stek lök och köttfärs i olja och blanda den med kryddmixen. Smaka av med salt och peppar. Fördela färsen i pajskalet.
5. Vispa samman ägg, mjölk och salt. Häll det över färsen. Strö över riven ost. Grädda tacopajen mitt i ugnen ca 30 min.
Garnera med paprika och bladpersilja.
Servera tacopaj med gräddfil, guacamole och en grönsallad. Tacosås är också gott som tillbehör.
Visningar: 357
Inlagt 2015-10-13 05:26:41






30 min