Receptbeskrivning
Tobleronecheesecake med halloncoulis
Ingredienser
för
200 g digestivekex
100 g smör
3 st ägg
1 dl strösocker
400 g philadelphiaost
400 g toblerone
3 dl vispgrädde
1 msk nutella
3 dl frysta hallon
socker efter smak
100 g smör
3 st ägg
1 dl strösocker
400 g philadelphiaost
400 g toblerone
3 dl vispgrädde
1 msk nutella
3 dl frysta hallon
socker efter smak
Beskrivning
1) Krossa kexen till fina smulor med hjälp av en matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulorna i cirka 15 minuter. Låt svalna.

2) Separera äggvitan från gulan och vispa upp äggvitan till ett vitt skum.
3. Vispa äggulorna med strösocker och vaniljsocker, tillsätt färskosten och rör till en jämn smet.

3) Smält 300 g Toblerone över ett vattenbad och låt svalna. Rör ner i färskostblandningen.

4) Hacka resten av Tobleronen (100 g).

5) Vispa grädden tills mjuka toppar bildas och rör samman med choklad- & färskostblandningen.

6) Vänd ner den uppvispade äggvitan tillsammans med den hackade Tobleronen och fyll det gräddade skalet.

7) Låt stelna i frysen i minst 4 timmar. Ta fram minst 30 minuter före servering så den hinner mjukna ordentligt.

8) Halloncoulis: Tina hallonen och mixa med en stavmixer eller mosa dem med en slev.
 Passera genom att trycka hallonen med en slickepott genom en sil. Rör ner socker efter smak.
2) Separera äggvitan från gulan och vispa upp äggvitan till ett vitt skum.
3. Vispa äggulorna med strösocker och vaniljsocker, tillsätt färskosten och rör till en jämn smet.

3) Smält 300 g Toblerone över ett vattenbad och låt svalna. Rör ner i färskostblandningen.

4) Hacka resten av Tobleronen (100 g).

5) Vispa grädden tills mjuka toppar bildas och rör samman med choklad- & färskostblandningen.

6) Vänd ner den uppvispade äggvitan tillsammans med den hackade Tobleronen och fyll det gräddade skalet.

7) Låt stelna i frysen i minst 4 timmar. Ta fram minst 30 minuter före servering så den hinner mjukna ordentligt.

8) Halloncoulis: Tina hallonen och mixa med en stavmixer eller mosa dem med en slev.
 Passera genom att trycka hallonen med en slickepott genom en sil. Rör ner socker efter smak.
Visningar: 277
Inlagt 2015-10-14 21:00:35






280 min