Receptbeskrivning
Knäckig äppelpaj
Ingredienser
för
Beskrivning
150 g smör
2 dl råsocker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl vispgrädde
3 dl havregryn
11/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
600 g äpplen
Till servering
grädde
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Smält smöret i en kastrull tillsammans
med råsocker, sirap och vispgrädde.
3. Ta från värmen och blanda ner
havregryn, vetemjöl, bakpulver och
flingsalt,
4. Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
Lägg dem i en smord pajform.
5. Fördela smeten över.
6. Grädda i ugnen ca 30 minuter, tills pajen
är gyllenbrun och knäckig.
7. Till servering: Servera med grädde eller
vaniljsås eller vaniljglass
2 dl råsocker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl vispgrädde
3 dl havregryn
11/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
600 g äpplen
Till servering
grädde
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Smält smöret i en kastrull tillsammans
med råsocker, sirap och vispgrädde.
3. Ta från värmen och blanda ner
havregryn, vetemjöl, bakpulver och
flingsalt,
4. Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
Lägg dem i en smord pajform.
5. Fördela smeten över.
6. Grädda i ugnen ca 30 minuter, tills pajen
är gyllenbrun och knäckig.
7. Till servering: Servera med grädde eller
vaniljsås eller vaniljglass
Visningar: 214
Inlagt 2015-10-18 07:48:42






0 min