Receptbeskrivning
Äppeljäst - Vildjäst
Ingredienser
för
1 st Äpple
75 g honung
3 dl ljummet vatten
75 g honung
3 dl ljummet vatten
Beskrivning
Riv äpplet med skalet men se till att inte få med kärnhuset. Blanda alla ingredienser i en ren glasburk med lock. Se till så att honungen löst sig ordentligt.
Stäng locket.
Nu skakar du burken varje morgon och kväll i en vecka. Lätta på locket efter varje skakning.
Nu ska det ha bildats ett vitt skum och bubbla lite samt ha en doft av cider/öl. Då är det klart.
Jästen, själva vätskan går nu lagra upp till två månader i kylen.
Ta med fördel ut den i värmen någon timma innan den ska användas.
Stäng locket.
Nu skakar du burken varje morgon och kväll i en vecka. Lätta på locket efter varje skakning.
Nu ska det ha bildats ett vitt skum och bubbla lite samt ha en doft av cider/öl. Då är det klart.
Jästen, själva vätskan går nu lagra upp till två månader i kylen.
Ta med fördel ut den i värmen någon timma innan den ska användas.
Visningar: 662
Inlagt 2015-10-20 07:33:55






10 min.jpg)