Receptbeskrivning
Pepparkakspraliner
Ingredienser
för
Beskrivning
Ca 10 st
15 g pepparkakor
100 g mandelmassa
3 msk smör, rumsvarmt
1 msk konjak
Garnering
2OO g vit choklad
1-2 krossad pepparkaka
Gör så här:
Krossa pepparkakorna i en mortel
Riv mandelmassan.
Blanda den med pepparkakskross,
smör och ev konjak.
Blanda ingredienserna väl.
Forma till små runda kulor och lägg
dem på en bricka med bakplåtspapper.
Smält chokladen försiktigt i micron i
korta intervaller och rör om lite då och då.
Doppa kulorna i chokladen.
Strö över lite krossad pepparkaka.
LÃ¥t stelna i kylen.
Förvara svalt
15 g pepparkakor
100 g mandelmassa
3 msk smör, rumsvarmt
1 msk konjak
Garnering
2OO g vit choklad
1-2 krossad pepparkaka
Gör så här:
Krossa pepparkakorna i en mortel
Riv mandelmassan.
Blanda den med pepparkakskross,
smör och ev konjak.
Blanda ingredienserna väl.
Forma till små runda kulor och lägg
dem på en bricka med bakplåtspapper.
Smält chokladen försiktigt i micron i
korta intervaller och rör om lite då och då.
Doppa kulorna i chokladen.
Strö över lite krossad pepparkaka.
LÃ¥t stelna i kylen.
Förvara svalt
Visningar: 5085
Inlagt 2015-10-24 15:51:21






0 min