Receptbeskrivning
Gi Moussaka
Ingredienser
för
Beskrivning
GI Moussaka 4port.
2st stora auberginer
600g köttfärs
2st gula lökar
200g tomatpuré (1 tub)
2dl riven parmesan
2dl grädde
1st ägg
salt
svartpeppar
Skiva auberginerna i ca 1cm tjocka skivor, stek dem gyllenbruna i olivolja. Hacka löken och stek den gyllengul i olivolja. Lägg över löken i en gryta.
Bryn köttfärsen i omgångar och lägg över i grytan. Tillsätt tomatpuren och krydda med salt o nymald svartpeppar. Koka upp och rör om ordentligt.
Smörj en ugnsfast form, varva auberginskivor, parmesan och köttfärs i formen. Vispa upp ägget och blanda dem med grädden, slå sen blandningen över moussakan.
Grädda i ugn på 175° ca 45-60min. Tiden beror på hur hög o vid formen är. Eventuellt kan du täcka med aluminiumfolie på slutet för att moussakan inte ska få för mycket färg
2st stora auberginer
600g köttfärs
2st gula lökar
200g tomatpuré (1 tub)
2dl riven parmesan
2dl grädde
1st ägg
salt
svartpeppar
Skiva auberginerna i ca 1cm tjocka skivor, stek dem gyllenbruna i olivolja. Hacka löken och stek den gyllengul i olivolja. Lägg över löken i en gryta.
Bryn köttfärsen i omgångar och lägg över i grytan. Tillsätt tomatpuren och krydda med salt o nymald svartpeppar. Koka upp och rör om ordentligt.
Smörj en ugnsfast form, varva auberginskivor, parmesan och köttfärs i formen. Vispa upp ägget och blanda dem med grädden, slå sen blandningen över moussakan.
Grädda i ugn på 175° ca 45-60min. Tiden beror på hur hög o vid formen är. Eventuellt kan du täcka med aluminiumfolie på slutet för att moussakan inte ska få för mycket färg
Visningar: 371
Inlagt 2015-10-29 04:43:55






30 min