Receptbeskrivning

Gi Moussaka

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
GI Moussaka 4port.

2st stora auberginer
600g köttfärs
2st gula lökar
200g tomatpuré (1 tub)
2dl riven parmesan
2dl grädde
1st ägg
salt
svartpeppar

Skiva auberginerna i ca 1cm tjocka skivor, stek dem gyllenbruna i olivolja. Hacka löken och stek den gyllengul i olivolja. Lägg över löken i en gryta.
Bryn köttfärsen i omgångar och lägg över i grytan. Tillsätt tomatpuren och krydda med salt o nymald svartpeppar. Koka upp och rör om ordentligt.

Smörj en ugnsfast form, varva auberginskivor, parmesan och köttfärs i formen. Vispa upp ägget och blanda dem med grädden, slå sen blandningen över moussakan.

Grädda i ugn på 175° ca 45-60min. Tiden beror på hur hög o vid formen är. Eventuellt kan du täcka med aluminiumfolie på slutet för att moussakan inte ska få för mycket färg

Visningar: 371
Inlagt 2015-10-29 04:43:55