Receptbeskrivning
Toast Skagen på Astrids vis
Ingredienser
för
2 msk smör
3 msk dill, fint hackad
1 tsk citron, pressad
60 g löjrom
0.25 krm cayennepeppar
2 msk lätt crème fraîche
400 g räkor, med skal
2 msk majonnäs
1 tsk senap, söt
4 st citronklyftor, små
4 st formbröd, vitt, skivor
3 msk dill, fint hackad
1 tsk citron, pressad
60 g löjrom
0.25 krm cayennepeppar
2 msk lätt crème fraîche
400 g räkor, med skal
2 msk majonnäs
1 tsk senap, söt
4 st citronklyftor, små
4 st formbröd, vitt, skivor
Beskrivning
1. Skala räkorna, ta undan 8 stycken, skär eller klipp resten i 4-5 bitar.2. Rör samman majonnäs, crème fraiche, senap, citronsaft, cayennepeppar och dill och vänd ner räkbitarna. Kantskär brödet.3. Inför serveringen steks brödet hastigt på bägge sidor i lätt brynt smör. Låt brödet mellanlanda på hushållspapper och lägg det på fyra små tallrikar.4. Fördela räkröran på brödet, lägg två hela skalade räkor som en skål på toppen och klicka löjrom i skålarna. Toppa med dillkvist och lägg en liten citronklyfta bredvid varje toast. Servera omedelbart.
Visningar: 1381
Inlagt 2015-10-29 17:29:19






0 min