Receptbeskrivning
Vildjäst
Ingredienser
för
1 st Äpple
75 g honung
3 dl ljummet vatten
75 g honung
3 dl ljummet vatten
Beskrivning
Riva äpplet utan kärnhuset. Blanda med honung och vatten i en ren glasburk med lock tills honungen har löst upp sig.
Skaka burken varje morgon och kväll i ungefär en vecka 7, och lossna på locket efter du har skakat.
När det bubblar lätt i burken, luktar öl/cider och det har bildats ett vitt skum om det rivna äpplet är den klar.
Vätskan utan frukten går att spara i upp till 2 månader i kylskåpet, ställ den varmt ett par timmar innan du ska baka dock.
Skaka burken varje morgon och kväll i ungefär en vecka 7, och lossna på locket efter du har skakat.
När det bubblar lätt i burken, luktar öl/cider och det har bildats ett vitt skum om det rivna äpplet är den klar.
Vätskan utan frukten går att spara i upp till 2 månader i kylskåpet, ställ den varmt ett par timmar innan du ska baka dock.
Visningar: 121
Inlagt 2015-10-30 11:26:30






10 min