Receptbeskrivning

Minipajer med ädelost

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Små i storlek, men helt fullvuxna i smaken!
Med söta körsbärstomater och ädelost är
fyllningen en fullträff.
Receptet gäller för 16 st

Ingredienser
2 1/2 vetemjöl
75 g Arla® Svenskt Smör
3/4 dl Arla Köket Kesella® kvarg lätt

Fyllning:
8 körsbärstomater
3 ägg
2 1/2 dl Kelda® matlagningsgrädde
1 krm salt
1 krm svartpeppar
280 g Kvibille® ädel
1/2 dl rostade solroskärnor

Gör så här:
Hacka ihop mjöl och smör till en
grynig massa. Tillsätt kvarg och
arbeta snabbt ihop degen.
Kavla eller tryck ut degen i 16
engångsaluminiumformar.
Låt formarna stå i kylen minst 30 min.
Sätt ugnen på 225°.
Dela tomaterna i halvor. Vispa ihop ägg,
grädde, salt och peppar. Lägg smulad ost
och solrosfrön i formarna.
Häll på äggstanningen.
Lägg en tomathalva i varje.
Grädda i mitten av ugnen i 18 - 20 min.

Visningar: 454
Inlagt 2015-10-30 21:44:18