Receptbeskrivning
Vegetariska hamburgare
Ingredienser
för
1 st aubergine, (ca 450 g)
250 g färska champinjoner
2 dl kokt matvete, (ca 1 dl okokt)
7 st soltorkade tomater
1 fetaost (16 %), (159 g)
1 st vitlöksklyfta
1 dl sesamfrön
30 g färsk ingefära
1 burk keso, (250 g)
1 kruka gräslök
2 st tomater
1 späda salladsblad, (70 g)
4 st stora skivor surdegsbröd
olivoja
salt + nymald svartpeppar
250 g färska champinjoner
2 dl kokt matvete, (ca 1 dl okokt)
7 st soltorkade tomater
1 fetaost (16 %), (159 g)
1 st vitlöksklyfta
1 dl sesamfrön
30 g färsk ingefära
1 burk keso, (250 g)
1 kruka gräslök
2 st tomater
1 späda salladsblad, (70 g)
4 st stora skivor surdegsbröd
olivoja
salt + nymald svartpeppar
Beskrivning
1. Tärna aubergine och champinjoner. Bryn dem i en stekpanna i 2 msk olivolja. 2. Lägg fräset i en matberedare tillsammans med matvete, soltorkad tomat, fetaost, pressad vitlök, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Mixa till en grov puré. 3. Forma åtta burgare (ca 80 g styck) och vänd dem i sesamfrön. Stek sedan försiktigt i 1 msk olivolja i en stekpanna. 4. Skala och riv ingefäran fint. Blanda med keso och hackad gräslök. Krydda med 1 krm salt och 1/2 krm svartpeppar. 5. Skiva tomaterna. Skölj salladen och rosta brödskivorna i en het torr panna alt brödrost. Halvera bröden. Lägg sallad och tomat på fyra av brödskivorna och lägg på burgarna. Toppa med keson och ytterligare en brödskiva.
Visningar: 379
Inlagt 2015-11-01 10:46:46