Receptbeskrivning

Kladdkaka med lakrits

Ingredienser för
200 g smör, rumsvarmt
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
1 krm salt
6 lakrits, kick, eller liknande kolor (à 19g)


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Kladdkaka med lakrits
 
1. Smörj en rund bakform med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter.
2. Smält smöret till kakan i en bunke i mikron eller i en kastrull på spisen. Bryt chokladen i mindre bitar och smält försiktigt. Blanda till en jämn smet och låt svalna lite.
3. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmeten.
4. Blanda mjöl och salt, rör ner i smeten och rör till en jämn massa.
5. Hacka lakritskolorna ganska fint och rör ner dem i smeten.
6. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 15 minuter.
7. Låt svalna helt, kakan kan gärna stå i kylen över natten.
Tips: Spana in vår mest populära kladdkaka.

Visningar: 110
Inlagt 2015-11-02 20:19:12