Receptbeskrivning
Citronsmörkola
Ingredienser
för
Beskrivning
4 dl vispgrädde
4 dl rårörsocker
2 dl ljus sirap
150 gram smör
1 ekologisk citron, skal + saft
1 krm salt
Mät upp alla ingredienser utom smör i
en tjockbottnad kastrull och koka upp.
Låt koka på medelhög värme i 10
minuter och vispa sedan ner smöret lite
i taget. LÃ¥t koka vidare tills massan
håller 124 grader. Häll upp kolan i en
form med bakplåtspapper och låt den
svalna. Skär sedan upp den i lagom
bitar, riv över lite citronskal och rulla in
kolorna i bakplåtspapper eller cellofan.
4 dl rårörsocker
2 dl ljus sirap
150 gram smör
1 ekologisk citron, skal + saft
1 krm salt
Mät upp alla ingredienser utom smör i
en tjockbottnad kastrull och koka upp.
Låt koka på medelhög värme i 10
minuter och vispa sedan ner smöret lite
i taget. LÃ¥t koka vidare tills massan
håller 124 grader. Häll upp kolan i en
form med bakplåtspapper och låt den
svalna. Skär sedan upp den i lagom
bitar, riv över lite citronskal och rulla in
kolorna i bakplåtspapper eller cellofan.
Visningar: 106
Inlagt 2015-11-02 20:27:25






0 min