Receptbeskrivning

RÃ¥djurs gryta

Ingredienser för
1 msk smör
600 g grytbitar av rådjur alt älg
1 tsk salt
1 tsk grönpeppar
4 dl vatten
3 msk viltfond eller kalvfond
3 msk gin
3 st morötter
1 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
2 msk gelé
1 dl syltlök
0.5 knippe timjan (färsk eller kruka)
2 st lök
2 dl svamp


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Hetta upp matfettet i en gryta.
Bryn grytbitarna runt om i omgångar.
Krydda med salt och krossad grönpeppar.
Häll över vatten, fond och gin.
Låt grytan puttra under lock ca 1,5-2 tim tills köttet är riktigt mört.
Skala och skär morötterna i stavar.
Skala och skär löken.
Rensa och skiva svampen.
Tillsätt morötterna lök och svamp i grytan när 20 min återstår av koktiden.
Blanda grädde med vetemjöl och rör ner i grytan.
Låt koka ytterligare några minuter.
Smaka av med gelé.
Finhacka timjan och blanda ner den och syltlöken i grytan innan servering.
Servera med potatis, gärna klyftpotatis och en sallad.

Visningar: 713
Inlagt 2015-11-03 09:29:02