Receptbeskrivning
Chokladdoppade kladdkakebollar med kakdegsgömma
Ingredienser
för
1 st kladdkaka
1 st kakdeg
250 g mörk choklad
vit choklad
g farinsocker
dl strösocker
1 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
2 dl hackad choklad
1 st kakdeg
250 g mörk choklad
vit choklad
Kakdeg:
75 g smör g farinsocker
dl strösocker
1 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
2 dl hackad choklad
Beskrivning
Vispa smör med farin- och strösocker, ljust och fluffigt.
Tillsätt mjölk och vaniljsocker, vispa ihop.
Tillsätt sedan vetemjöl, salt och choklad.
Arbets ihop en jämn deg.
Rulla 10 matskedsstora bollar.
Lägg bollarna i frysen i 30 minuter.
–
Mosa den kalla kladdkakan i en skål.
Tag fram de frysta kakdegsbollarna och rulla in dem i kladdkaka.
Frys ytterligare 30 minuter.
Smält chokladen och tag sedan fram de frysta bollarna.
Doppa dem i choklad och lägg sedan på ett bakplåtspapper för att stelna.
Toppa med lite vit choklad innan chokladen stelnat helt.
Tillsätt mjölk och vaniljsocker, vispa ihop.
Tillsätt sedan vetemjöl, salt och choklad.
Arbets ihop en jämn deg.
Rulla 10 matskedsstora bollar.
Lägg bollarna i frysen i 30 minuter.
–
Mosa den kalla kladdkakan i en skål.
Tag fram de frysta kakdegsbollarna och rulla in dem i kladdkaka.
Frys ytterligare 30 minuter.
Smält chokladen och tag sedan fram de frysta bollarna.
Doppa dem i choklad och lägg sedan på ett bakplåtspapper för att stelna.
Toppa med lite vit choklad innan chokladen stelnat helt.
Visningar: 937
Inlagt 2015-11-03 19:11:01






45 min