Receptbeskrivning

Chokladdoppade kladdkakebollar med kakdegsgömma

Ingredienser för
1 st kladdkaka
1 st kakdeg
250 g mörk choklad
vit choklad
Kakdeg:
75 g smör
g farinsocker
dl strösocker
1 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
2 dl hackad choklad


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Vispa smör med farin- och strösocker, ljust och fluffigt.
Tillsätt mjölk och vaniljsocker, vispa ihop.
Tillsätt sedan vetemjöl, salt och choklad.
Arbets ihop en jämn deg.
Rulla 10 matskedsstora bollar.
Lägg bollarna i frysen i 30 minuter.
–
Mosa den kalla kladdkakan i en skål.
Tag fram de frysta kakdegsbollarna och rulla in dem i kladdkaka.
Frys ytterligare 30 minuter.
Smält chokladen och tag sedan fram de frysta bollarna.
Doppa dem i choklad och lägg sedan på ett bakplåtspapper för att stelna.
Toppa med lite vit choklad innan chokladen stelnat helt.

Visningar: 937
Inlagt 2015-11-03 19:11:01