Receptbeskrivning
Kladdkaka med cheesecakeswirl
Ingredienser
för
Beskrivning
Kladdkaka med cheesecakeswirl
Kaka:
125g smör
1dl kakao
3st ägg
2 ¾dl socker
1msk vaniljsocker
½tsk salt
2 ½dl mjöl
Cheesecakeswirl:
175 cream cheese
1st äggula
3msk florsocker
1msk vaniljsocker
Garnering:
1dl frysta hallon
Smält smöret och låt svalna något.
Blanda de torra ingredienserna till kakan. Rör ner smöret och till sist äggen. Rör ordentligt till en jämn smet.
Sätt fast ett bakpapper i en springform och häll i smeten.
Blanda alla ingredienserna till swirlen och klicka ut över kakan. Dra sedan en gaffel lite härs o tväres så den blir marmorerad. Strö över hallon.
Grädda i 150° ca 25-30min, den ska fortfarande vara kladdig när den är klar. Låt stå kallat fram till servering (gärna över natten).
Kaka:
125g smör
1dl kakao
3st ägg
2 ¾dl socker
1msk vaniljsocker
½tsk salt
2 ½dl mjöl
Cheesecakeswirl:
175 cream cheese
1st äggula
3msk florsocker
1msk vaniljsocker
Garnering:
1dl frysta hallon
Smält smöret och låt svalna något.
Blanda de torra ingredienserna till kakan. Rör ner smöret och till sist äggen. Rör ordentligt till en jämn smet.
Sätt fast ett bakpapper i en springform och häll i smeten.
Blanda alla ingredienserna till swirlen och klicka ut över kakan. Dra sedan en gaffel lite härs o tväres så den blir marmorerad. Strö över hallon.
Grädda i 150° ca 25-30min, den ska fortfarande vara kladdig när den är klar. Låt stå kallat fram till servering (gärna över natten).
Visningar: 103
Inlagt 2015-11-05 21:07:06






30 min.jpg)