Receptbeskrivning

Köttfärslimpa med kokt potatis, ärtor och gräddsås

Ingredienser för
500 g nötfärs
1 st ägg
0.5 dl ströbröd
1.5 dl mjölk
1 tsk timjan
1 msk tomatpuré
1.25 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
3 dl grädde
1 msk vetemjöl
1 msk soja
1 salt
1 svartpeppar
4 dl gröna ärtor


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka 900 gram potatis.
Blanda ihop ½ dl ströbröd med 1 ½ dl mjölk i en bunke. Låt det stå och svälla medan du hackar 1 st gul lök. Blanda färsen och löken med ströbrödsblandningen i bunken. Tillsätt 1 ägg, 2 tsk hackad färsk rosmarin, 1 tsk timjan, 1 msk tomatpuré, 1 ¼ tsk salt och ½ tsk svartpeppar. Blanda runt ordentligt med händerna.
Forma 1 stor färslimpa (tar ca 35 min i ugnen) eller 2 lite mindre färslimpor (går lite fortare ca 25 min). Lägg dem på en plåt och sätt in i ugnen.

3. Vispa ut 1 msk vetemjöl med 1 dl grädde i en kastrull och låt det sjuda upp. Tillsätt resten av grädden, buljong och soja. Smaka av med salt och peppar.

4. Tina ½ påse gröna ärtor.

5. Servera köttfärslimpan med kokt potatis, gräddsås, ärtor och gele.


Näringsvärde:

763 kcal
43 gram fett
37 gram protein
53 gram kolhydrater


Recept och foto: Mari Bergman


Visningar: 338
Inlagt 2015-11-08 10:48:22