Receptbeskrivning

KÃ¥lsoppa med korvslantar

Ingredienser för
700 g spetskål finstrimlat
300 g potatis fintärnad
st gul lök finhackad
2 msk smör
6 dl vatten
2 st kycklingbuljongtärning
2 dl matlagningsgrädde
3 st chorizo
4 st bröd


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
1. Stek kål, potatis och lök i smör i en kastrull under omrörning tills de blivit mjuka.

2. Tillsätt vatten, buljong och grädde, låt småputtra i 10 min. Miza soppan slarvigt om ni vill ha mer att tugga och smaka av med salt.

3. Skär korvarna i slantar och stek lite knapriga i en torr stekpanna. Toppa soppan med korvarna och servera med ett gott bröd.

Visningar: 373
Inlagt 2015-11-08 22:28:52