Receptbeskrivning

Oliv- o spenatsallad

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Oliv- och spenatsallad 4pers.

450g färsk spenat
3msk olivolja
1krm cayennepeppar
4st vitlöksklyftor
½tsk paprikapulver
½tsk malen spiskummin
2½dl hackade gröna och svarta oliver
1dl finhackade koriander
1dl finhackad bladpersilja
salt

Lägg spenaten i kallt vatten i 10min. tvätta den sedan väl och grovhacka den. Hetta upp olja i en stekpanna, pressa ner vitlöken och tillsätt paprikapulver, spiskummin och cayennepeppar.

Tillsätt hackade oliver, koriander, persilja och spenat. Lägg på locket och koka på medelvärme.

Rör runt ofta för att undvika att det bränner fat. Låt koka i 10-15min. eller tills alla vätska avdunstat. Smaka av med salt.

Servera gärna med nybakat bröd och toppa med några skivor.

Visningar: 118
Inlagt 2015-11-09 19:26:46