Receptbeskrivning

Strimlad lövbiff i senapssås med parmesan

Ingredienser för
600 g lövbiff
salt och malen vitpeppar
smör att steka i
2 st gul lök
4 msk vitvinsvinäger
2 dl vitt vin
2 dl köttbuljong
4 msk dijonsenap
4 dl grädde
4 st vitlöksklyftor
till servering:
parmesanost


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala och hacka löken fint. Fräs den sakta guldgul i smöret. Tillsätt vinägern och låt den nästan koka in. Häll på vinet och buljongen och låt sjuda i 5 minuter.

2. Skala vitlöksklyftorna. Klicka i senapen och häll på grädden. Pressa ner vitlöken. Lått puttra sakta under lock medan köttet steks.

3. Skär lövbiffen i strimlor. Bryn den i smör och krydda med salt och peppar. Sila såsen över köttet, låt alltsammans få ett uppkok och flaga parmesanost över före servering.

Visningar: 384
Inlagt 2015-11-10 21:27:32