Receptbeskrivning
Cheesecake med Nutellafrosting o lakritstopping
Ingredienser
för
Beskrivning
Cheesecake med nutellamousse och lakritstopping 4port.
Botten:
12st fyllda oreokakor
3msk smör
Mousse:
200g philadelphia ost
2dl nutella
1tsk vaniljpulver
3dl vispgrädde
Lakritstopping:
200g färskost
1dl florsocker
2msk lakritspulver, eller 3msk finhackad turkisk peppar
Garnering:
färska jordgubbar
krossad turkisk peppar
Botten: Mixa kakorna och smält smöret. Blanda kaksmul o smör o fördela blandningen jämnt i bottnarna på fyra större eller sex mindre glas eller burkar. Pressa ner blandningen med ex mindre glas för att få en jämn kakbotten.
Mousse: Vispa färskost, nutella och vaniljpulver med elvisp så det blir fluffigt, Vispa grädden ganska hårt, vänd försiktigt ner den i färskostsmeten och blanda till en jämn och fin smet. Spritsa eller häll ner smeten i burkarna och låt dem står övertäckta i kylen ett par timmar.
Garnering: Vispa färskost och florsocker till lakritstoppingen med elvisp. Rör ner lakritspulver eller turkisk peppar, spritsa på toppingen och garnera med jordgubbar och turkisk peppar.
The information in this email may be confidential and/or legally privileged. It has been sent for the sole use of the intended recipient(s). If you are not an intended recipient, you are strictly prohibited from reading, disclosing, distributing, copying or using this email or any of its contents, in any way whatsoever. If you have received this email in error, please contact the sender by reply email and destroy all copies of the original message. Please also be advised that emails are not a secure form for communication, and may contain errors.
Botten:
12st fyllda oreokakor
3msk smör
Mousse:
200g philadelphia ost
2dl nutella
1tsk vaniljpulver
3dl vispgrädde
Lakritstopping:
200g färskost
1dl florsocker
2msk lakritspulver, eller 3msk finhackad turkisk peppar
Garnering:
färska jordgubbar
krossad turkisk peppar
Botten: Mixa kakorna och smält smöret. Blanda kaksmul o smör o fördela blandningen jämnt i bottnarna på fyra större eller sex mindre glas eller burkar. Pressa ner blandningen med ex mindre glas för att få en jämn kakbotten.
Mousse: Vispa färskost, nutella och vaniljpulver med elvisp så det blir fluffigt, Vispa grädden ganska hårt, vänd försiktigt ner den i färskostsmeten och blanda till en jämn och fin smet. Spritsa eller häll ner smeten i burkarna och låt dem står övertäckta i kylen ett par timmar.
Garnering: Vispa färskost och florsocker till lakritstoppingen med elvisp. Rör ner lakritspulver eller turkisk peppar, spritsa på toppingen och garnera med jordgubbar och turkisk peppar.
The information in this email may be confidential and/or legally privileged. It has been sent for the sole use of the intended recipient(s). If you are not an intended recipient, you are strictly prohibited from reading, disclosing, distributing, copying or using this email or any of its contents, in any way whatsoever. If you have received this email in error, please contact the sender by reply email and destroy all copies of the original message. Please also be advised that emails are not a secure form for communication, and may contain errors.
Visningar: 149
Inlagt 2015-11-13 20:01:07






30 min