Receptbeskrivning

Bountyrutor

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Bountyrutor

Botten:
3st ägg
4½dl socker
4dl mjöl
1½tsk vaniljsocker
3tsk bakpulver
4msk kakao
225g smör
2dl kokande vatten

Kokoskräm:
225g smör
4dl florsocker
2st ägg
1påse kokos (200g)

Garnering:
200g ljus choklad
1½msk olja

Smörj en bakform i strl. 25x30cm, sätt ugnen på 175°.
Botten: Vispa ägg o socker poröst i en bunke. Blanda ner mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao i äggblandningen.
Smält smöret och koka upp vattnet i samma kastrull. Tillsätt den varma blandningen i bunken. Vispa ihop till en smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 20-25min.

.

Kyl kakan i frysen i ca 3min. när den svalnat efter gräddningen.

Gör sen kokoskrämen.

Kokoskräm: Smält smöret i en kastrull. Blanda ner florsocker, ägg och kokos och vispa samman

Bred sedan på kokoskrämen och låt svalna.

Smält chokladen över vattenbad. Blanda ner oljan. Bred ut chokladen över kokosfyllningen och låt den stelna. Förvara kakan i kylskåp.
Skär kakan i rutor innan den stelnat helt så är det lättare att få det snyggt.

Tips! Kokoskrämen o chokladtoppingen är god att ha på kladdkaka också.

Visningar: 305
Inlagt 2015-11-13 20:01:54