Receptbeskrivning

Havreflarn

Ingredienser för
150 g smör
2 dl socker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
tsk bakpulver
dl mjölk
dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
Smörkräm:
100 g smör
2 dl florsocker
1 st äggula
1 msk vaniljsocker


  20 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Smält smöret i en stor kastrull.
Blanda ner övriga ingredienser.
Klicka ut lite drygt teskedsstora klickar på bakplåtspapperklädd plåt. Ungefär 9 st på varje plåt brukar bli lagom, annars fastnar dom i varandra för dom flyter ut en hel del.
Grädda 5-7 minuter i 200 grader och låt dom sedan kallna på en plan yta.

Blanda samman ingredienserna till smörkrämen och bred på flarnen som sedan läggs ihop två och två.
Kakorna fryses omgående, annars mjuknar flarnen.
När det är dags att fika tas dom fram just innan servering.
Om dom får stå en längre en stund mjuknar dom

Visningar: 155
Inlagt 2015-11-16 06:11:54