Receptbeskrivning
Vanilla sugar cookies
Ingredienser
för
200 g rumsvarmt smör
200 g socker
1 st Ägg
400 g vetemjöl
1 tsk vaniljpulver
200 g socker
1 st Ägg
400 g vetemjöl
1 tsk vaniljpulver
Beskrivning
Vispa smör och socker mjukt.
Vispa ägget med en gaffel i ett glas och tillsätt sedan till smörblandningen.
Rör om tills allt är väl blandat.
Tillsätt vaniljpulver och sedan mjölet.
Rör på låg hastighet tills smeten blivit en deg du kan forma.
Lägg degen i plastfolie och låt stå i kylen i minst 2-3 timmar.
Du kan även låta degen vila i kylen över natten.
Ta ut en liten bit deg i taget och låt resten av degen ligga kvar i kylen.
Kavla ut degen på mjölat bakbord.
Du vill ha kakorna ungefär ½ cm tjocka.
Lägg de utstansade kakorna på en bakplåtspapperförklädd plåt och ställ in i kylen ca 30minuter innan de gräddas.
Grädda kakorna i mitten av ugnen på 175 grader i ca 8-12 min.
Gräddningstiden beror på hur pass stora formar du har använt.
Kakorna ska vara lite gyllenbruna i kanterna, då vet du att de är klara så håll lite koll på första plåten.
Låt kakorna svalna på ett bakgaller.
Vispa ägget med en gaffel i ett glas och tillsätt sedan till smörblandningen.
Rör om tills allt är väl blandat.
Tillsätt vaniljpulver och sedan mjölet.
Rör på låg hastighet tills smeten blivit en deg du kan forma.
Lägg degen i plastfolie och låt stå i kylen i minst 2-3 timmar.
Du kan även låta degen vila i kylen över natten.
Ta ut en liten bit deg i taget och låt resten av degen ligga kvar i kylen.
Kavla ut degen på mjölat bakbord.
Du vill ha kakorna ungefär ½ cm tjocka.
Lägg de utstansade kakorna på en bakplåtspapperförklädd plåt och ställ in i kylen ca 30minuter innan de gräddas.
Grädda kakorna i mitten av ugnen på 175 grader i ca 8-12 min.
Gräddningstiden beror på hur pass stora formar du har använt.
Kakorna ska vara lite gyllenbruna i kanterna, då vet du att de är klara så håll lite koll på första plåten.
Låt kakorna svalna på ett bakgaller.
Visningar: 137
Inlagt 2015-11-17 18:41:26






200 min