Receptbeskrivning

Ugnsstekt lax med rostade rotfrukter

Ingredienser för
500 g lax fileer
1 krm rotfrukter t ex potatis, rödbetor, palsternacka, rödlök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
Till servering:
2 dl creme fraiche fetaost&soltorkade tomater


  25 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Sätt ugnen på 200°.
Skala och skär rotfrukterna i klyftor.
Lägg dem i en ugnssäker form, strö över 1 tsk salt, 1 krm peppar och ringla över 2 msk smör-&rapsolja.
Tillaga i mitten av ugnen ca 10 min.
Lägg laxen på rotfrukterna.
Pensla med smör-&rapsolja, salta och peppra.
Fortsätt tillaga ca 15 min.

Servera med crème fraiche.

Visningar: 637
Inlagt 2015-11-18 06:29:27