Receptbeskrivning

Röding med spetskål, bacon, bladspenat och dijonsenapspuré

Ingredienser för
4 fiskfiléer á 150 g, väl avtorkade och dela
olivolja
smör
salt
svartpeppar
0.5 dl vitvinsvinäger
1 schalottenlök, finhackad
1 msk smör
150 g spetskål, eller späd vitkål, finstrimlad
100 g bacon i tärningar
100 g bladspenat
vinägrett:
1 msk farinsocker
1 schalottenlök, finhackad
1 fiskbuljongtärning
2 dl rödvin
50 g brynt smör
4 potatispuré
grov dijonsenap


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Kockar: Johan Jureskog och Martin Isaksson
2. Vinägretten:
3. Blanda rödvinet, schalottenlöken, farinsockret, buljongtärningen i en kastrull och koka ner till 1/3 återstår, blanda i det brynta smöret och smaka av med salt och peppar. Håll varmt.
4. KÃ¥len:
5. Knaperstek baconet och torka av det noga på papper. Blanda schalottenlöken och vitvinsvinägern i en sauteuse och reducera till hälften återstår. Gå därefter i med smöret och kålen, låt svettas i några min till. Blanda i baconet och bladspenaten i serveringsögonblicket, smaka av med salt och peppar
6. Rödingen:
7. Hätta upp en stekpanna, gärna av teflon eller titan. Häll i lite olivolja och lägg därefter i rödingen med skinnsidan neråt, salta och peppra. När de fått fin färg på skinnsidan så går man i med smöret och öser "köttsidan" med det tills fisken är klar.
8. Potatispuré:
9. När potatispurén är klar så blandas senap efter smak in, lättast med en gummiskrapa av lämplig storlek.
10. Upplägg:
11. Fördela allt på tallrikarna och strö lite gourmetsalt över fisken samt dra några varv på pepparkvarnen.
12. Tips:
13. Röding är en höjdare. Be att få filéerna dragna, dvs benen redan borttagna.
14. Servera med den syrliga purén och den söta rödvinsvinägretten så blir detta en upplevelse.

Visningar: 381
Inlagt 2015-11-18 16:43:12