Receptbeskrivning

Popovers

Ingredienser för
3 st stora ägg rumstempurerade
1 dl mjölk, varm
3 dl mjöl (1 1/2 cup)
1 tsk salt
nonstick matlagning spray
ost i bitar
svatpeppar (om mn vill)


  45 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Värm ugnen till 230 grader med en form (går bra med en muffins form) på lägsta läget i ugnen.

Värm mjölken, ej kokad.
Undertiden skär osten i kuber.

Blanda ihop mjöl, salt och ägg.
Häll i den varma mjölken.
Vispa ihop tills det är mycket skummande, för hand.

Ta ut formen från ugnen och spraya med mtlagnings sprayet.

Fyll popover formen ungefär tre fjärdedelar full med smeten.

Lägg i ostkuberna.

Grädda 20 minuter, sänka sedan ugnstemperaturen till 175 grader. Fortsätt att Grädda tills de är gyllenbruna och torra vid beröring, ca 20 minuter mer.

Popovers förlora deras "Crunch" om de dröjer sig kvar i pannan.
Så lägg upp dom på galler omedelbart och peta en liten öppning i sidan av var och en med en kniv att låta ånga flykten.

Servera genast.


Visningar: 991
Inlagt 2015-11-19 12:08:04