Receptbeskrivning
Peanutbutter cookie dough cups
Ingredienser
för
1 dl smör
dl farinsocker
1 tsk vaniljpulver
dl jordnötssmör, slät
1 dl florsocker
2 msk vetemjöl
1 nypa salt
1 dl mörka chokladknappar
dl farinsocker
1 tsk vaniljpulver
dl jordnötssmör, slät
1 dl florsocker
2 msk vetemjöl
1 nypa salt
1 dl mörka chokladknappar
Garnering:
300 g mjölk chokald Beskrivning
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt farinsockret och få det att koka upp under omrörning, sänk värmen lite och låt det småkoka i ungefär 1-2 minuter, sockret ska lösas upp.
Ta av kastrullen från plattan och rör ner jordnötssmöret och till sist vaniljpulvret.
LÃ¥t svalna i ca 15 minuter - det ska vara rinnigt!
Tillsätt sedan florsockret, salt och vetemjölet och vispa ihop det med en elvisp.
Lägg till sist i chokladknapparna.
Låt stela i kylen i ca 10 minuter, ta sedan fram tallriken och låt den stå i rumstemperatur tills du ska använda den - du vill inte ha den för hård!
Förbered formarna -
Hacka chokladen och smält den.
Ta fram dina formar, jag använde mig av mini muffinsformar och ställde dem i en muffinsform för att inte de skulle få ovala kanter när chokladen är mjuk.
Börja pensla kanterna och botten på alla med en mini pensel.
Ställ in formen i kylen för att stelna i ca 10 minuter.
Fortsätt processen 2 gånger till.
Forma Cookie Dough smeten till små runda bollar och lägg dem i formarna och platta till dem lite.
Värm chokladen igen om så behövs i några sekunder i mikron och spritsa sedan varje form ovanpå Cookie Dough.
LÃ¥t stela i frysen i ca 10 minuter.
Ta av formen på alla och sen är det bara att servera.
Förvaras i kylskåp i en burk med lock.
Tillsätt farinsockret och få det att koka upp under omrörning, sänk värmen lite och låt det småkoka i ungefär 1-2 minuter, sockret ska lösas upp.
Ta av kastrullen från plattan och rör ner jordnötssmöret och till sist vaniljpulvret.
LÃ¥t svalna i ca 15 minuter - det ska vara rinnigt!
Tillsätt sedan florsockret, salt och vetemjölet och vispa ihop det med en elvisp.
Lägg till sist i chokladknapparna.
Låt stela i kylen i ca 10 minuter, ta sedan fram tallriken och låt den stå i rumstemperatur tills du ska använda den - du vill inte ha den för hård!
Förbered formarna -
Hacka chokladen och smält den.
Ta fram dina formar, jag använde mig av mini muffinsformar och ställde dem i en muffinsform för att inte de skulle få ovala kanter när chokladen är mjuk.
Börja pensla kanterna och botten på alla med en mini pensel.
Ställ in formen i kylen för att stelna i ca 10 minuter.
Fortsätt processen 2 gånger till.
Forma Cookie Dough smeten till små runda bollar och lägg dem i formarna och platta till dem lite.
Värm chokladen igen om så behövs i några sekunder i mikron och spritsa sedan varje form ovanpå Cookie Dough.
LÃ¥t stela i frysen i ca 10 minuter.
Ta av formen på alla och sen är det bara att servera.
Förvaras i kylskåp i en burk med lock.
Visningar: 113
Inlagt 2015-11-19 12:22:55






0 min