Receptbeskrivning

Gi-carbonara

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Gi-carbonara 4port.

300g spaghetti
1tsk olivolja
150g bacontärningar
1st gul lök
1st vitlöksklyfta
2st ägg
½dl grädde
100g riven parmesan
½tsk salt
grovmalen svartpeppar

Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar, men med olivolja i vattnet.

Skär bacon i små bitar om du inte köpt bacontärningar. Hacka den löken fint. Hetta sen upp en stekpanna på medelhög värmen och stek först baconet tills det blir knaperstekt. Lägg över på ett fat.

Stek löken så den blir genomstekt. Sänk ev. temperaturen på plattan lite så att det inte blir bränt.

Vispa under tiden ihop ägg och grädde, använd en vanlig visp och vispa bara lätt upp äggen. Riv osten om du inte köpt färdigriven, rör ner osten och salt.

Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda med knaperstekt bacon och lök. Blanda sen ihop med äggblandningen, rör kraftigt med en sked. Servera på tallrik och strö över grovmalen svartpeppar och gärna lite persilja.

Visningar: 137
Inlagt 2015-11-19 19:31:53