Receptbeskrivning
Mandelmusslor med citronmousse
Ingredienser
för
Botten:
100 g smör, rumsvarmt 3 dl strösocker
1 st ägggula
2 dl vetemjöl
50 g mandelmassa
Fyllning:
250 g mascarpone, rumsvarm 2 dl crème fraiche, rumsvarm
2 dl lemon curd, rumsvarm
Garnering:
1 st granatäpple 1 msk finrivet citronskal
Beskrivning
Vispa smör och socker pösigt.
Rör i äggulan.
Sikta ned vetemjöl och mandelmjöl i smeten.
Arbeta ihop till en deg.
Låt degen vila i kylskåp i minst 1 tim.
Sätt ugnen på 200 grader. *
Pensla 20 veckade mandelmusselformar med smält smör.
Gör en rulle av degen och skär den i 20 bitar.
Tryck ut bitarna i formarna.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 8 min.
Lossa dem försiktigt medan de fortfarande är varma.
Fyllning:
Vispa försiktigt ihop mascarpone, crème fraiche och lemon curd.
Det är viktigt att ingredienserna är rumstempererade och att du inte vispar för hårt.
Fyll formarna med moussen och dekorera med granatäppelkärnor och citronskal precis innan serveringen.
Rör i äggulan.
Sikta ned vetemjöl och mandelmjöl i smeten.
Arbeta ihop till en deg.
Låt degen vila i kylskåp i minst 1 tim.
Sätt ugnen på 200 grader. *
Pensla 20 veckade mandelmusselformar med smält smör.
Gör en rulle av degen och skär den i 20 bitar.
Tryck ut bitarna i formarna.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 8 min.
Lossa dem försiktigt medan de fortfarande är varma.
Fyllning:
Vispa försiktigt ihop mascarpone, crème fraiche och lemon curd.
Det är viktigt att ingredienserna är rumstempererade och att du inte vispar för hårt.
Fyll formarna med moussen och dekorera med granatäppelkärnor och citronskal precis innan serveringen.
Visningar: 476
Inlagt 2015-11-20 06:54:06






90 min