Receptbeskrivning
Petit-chouer med vit chokladmousse & nutella
Ingredienser
för
3 dl vatten
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 tsk strösocker
3 st ägg
200 g vit choklad smält
1 st ägggula
mandarinklyftor på burk
florsocker
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 tsk strösocker
3 st ägg
Vit chokladmousse:
3 dl vispgrädde 200 g vit choklad smält
1 st ägggula
Garnering:
nutella mandarinklyftor på burk
florsocker
Beskrivning
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka upp vatten och smör i en kastrull.
Ta bort kastrullen från plattan och blanda i mjöl och socker.
Rör ihop allt ordentligt till en degklump.
Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning.
Sleva ner smeten i en spritspåse försedd med en tyll.
Spritsa ut 15–20 kakor på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Det går också bra att klicka ut kakor med en sked.
Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i 20–30 min.
Petit-chouerna ska bli höga och gyllenbruna när de är färdiggräddade. Öppna inte ugnsÂluckan innan de är klara, dÃ¥ sjunker de ihop.
Låt kakorna svalna på ett galler.
Chokladmousse:
Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig.
Tillsätt chokladen samt äggulan, blanda försiktigt ihop allt till en slät mousse.
Skär upp ett lock på petit-chouerna med en vass kniv.
Bred ett tjockt lager med Nutella pÃ¥ bottnen, spritsa över chokladmousse och toppa med en mandarinÂklyfta.
Pudra florsocker på locket med en sil.
Visningar: 210
Inlagt 2015-11-20 06:58:33






0 min