Receptbeskrivning

Petit-chouer med vit chokladmousse & nutella

Ingredienser för
3 dl vatten
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 tsk strösocker
3 st ägg
Vit chokladmousse:
3 dl vispgrädde
200 g vit choklad smält
1 st ägggula
Garnering:
nutella
mandarinklyftor på burk
florsocker


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning

Sätt ugnen på 200 grader.
Koka upp vatten och smör i en kastrull.
Ta bort kastrullen från plattan och blanda i mjöl och socker.
Rör ihop allt ordentligt till en degklump.

Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning.

Sleva ner smeten i en spritspåse försedd med en tyll.

Spritsa ut 15–20 kakor på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Det går också bra att klicka ut kakor med en sked.

Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i 20–30 min.
Petit-chouerna ska bli höga och gyllenbruna när de är färdiggräddade. Öppna inte ugns­luckan innan de är klara, då sjunker de ihop.
Låt kakorna svalna på ett galler.

Chokladmousse:
Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig.
Tillsätt chokladen samt äggulan, blanda försiktigt ihop allt till en slät mousse.
Skär upp ett lock på petit-chouerna med en vass kniv.
Bred ett tjockt lager med Nutella på bottnen, spritsa över chokladmousse och toppa med en mandarin­klyfta.
Pudra florsocker på locket med en sil.

Visningar: 210
Inlagt 2015-11-20 06:58:33