Receptbeskrivning

Krämig tomatsoppa med salami och gulbetschips

Ingredienser för
150 g salami
4 st gulbetor
3 msk rapsolja
300 g rotselleri
salt
2 st schalottenlök
0.5 st solovitlök
2 msk olivolja
2 burk krossade tomater
2 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
0.5 dl grädde
3 krm basilika
2 krm strösocker
2 krm salt
2 krm svartpeppar grovmalen


  40 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg salamiskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen 8-10minuter. Låt svalna tills de är torra och krispiga.

2. Skala och skiva betorna tunt. Lägg dem i en skål och häll på olja och salt. Rör om så att betorna får olja på sig. Placera ut på en plåt med bakplåtspapper och laga i ugn på 200 grader i ca 15-20 min

2. Skala och tärna rotsellerin. Skala och hacka löken, skala vitlöken.

3. Fräs rotselleri, lök och pressad vitlök i olivolja i en kastrull i ett par minuter. Tillsätt krossad tomat, vatten och buljong. Sjud soppan under lock i 20-25 minuter, tills rotsellerin är mjuk.

4. När rotsellerin i soppan är mjuk mixa soppan slät, rör i grädde, basilika och smaka av med socker, salt och svartpeppar. Låt soppan bli varm igen.

5. Servera

Visningar: 398
Inlagt 2015-11-20 18:55:21