Receptbeskrivning
Kladdkaka med kokosgömma
Ingredienser
för
Beskrivning
Kladdkaka med kokosgömma 10bitar
125g smör
50g mörk choklad
2st ägg
2 ½dl socker
1tsk vaniljpulver
2 ½dl mjöl
4msk kakao
Kokosgömma:
1 ½dl kondenserad mjölk
2 ½dl kokosflingor
2dl vispgrädde
200g bär, ex hallon, björnbär
ev. kokos som topping
Sätt ugnen på 175°. Börja med kokosgömman. Rör samman kondenserad mjäk och kokosflingor i en bunke, ställ i kylen.
Smörj och bröa en rund form med avtagbar kant, ca 24cm i diameter.
Smält chokladen i mikro eller över vattenbad, smält smöret i en kastrull o rör sen ner ägg, socker, vaniljsocker, mjöl, kakao och den smälta chokladen i smöret. Rör till en slät smet.
Häll hälften av chokladsmeten i formen, bred försiktigt ut kokossmeten och täck med resten av chokladsmeten.
Grädda i mitten av ugnen 18-20min. Låt svalan och servera med vispad grädde och bär, toppa ev. med kokos
125g smör
50g mörk choklad
2st ägg
2 ½dl socker
1tsk vaniljpulver
2 ½dl mjöl
4msk kakao
Kokosgömma:
1 ½dl kondenserad mjölk
2 ½dl kokosflingor
2dl vispgrädde
200g bär, ex hallon, björnbär
ev. kokos som topping
Sätt ugnen på 175°. Börja med kokosgömman. Rör samman kondenserad mjäk och kokosflingor i en bunke, ställ i kylen.
Smörj och bröa en rund form med avtagbar kant, ca 24cm i diameter.
Smält chokladen i mikro eller över vattenbad, smält smöret i en kastrull o rör sen ner ägg, socker, vaniljsocker, mjöl, kakao och den smälta chokladen i smöret. Rör till en slät smet.
Häll hälften av chokladsmeten i formen, bred försiktigt ut kokossmeten och täck med resten av chokladsmeten.
Grädda i mitten av ugnen 18-20min. Låt svalan och servera med vispad grädde och bär, toppa ev. med kokos
Visningar: 259
Inlagt 2015-11-21 10:48:34






30 min