Receptbeskrivning

Boeuf bourguignon

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1kg. grytbitar av nöt smör att steka i
150g små steklökar
100g sidfläsk
1/2pkt bacon
150g champinjoner
2msk mjöl
3st. vitlöksklyftor
1st. lagerblad
1st. knippe färsk persilja
1st. knippe färsk timjan salt & peppar
5dl rött vin
2-3dl vatten
1st. köttbuljongtärning Bryn köttet i en gryta. Skala löken, skär bacon och sidfläsk i små bitar, skär champinjonerna i kvartar och låt dem fräsa med. Pudra över mjölet och rör om. Häll på vin och vatten så det täcker köttet. Smula ner buljongtärningen, lägg i lagerblad och kryddor och pressa i vitlöken. Salta & peppra. Låt sedan stå och puttra på ganska svag värme i 1 1/2 timma, minst. Provsmaka köttet och låt det ev puttra lite till. Det ska vara mört!

Visningar: 271
Inlagt 2017-12-10 16:52:03