Receptbeskrivning
Saffransbullar med vanilj
Ingredienser
för
Beskrivning
Saffransbullar med vanilj ca45st
50g Jäst
150g Smör
1 1/2påsar Saffran a' 1/2g
5dl Mjölk
250g Kesella
1 1/2dl Socker
1st Ägg
1/2tsk Salt
16dl Mjöl
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i saffranet, tillsätt mjölken inlåt det bli 37C, häll mjölkblandningen över jästen o rör om.
Rör ned kvarg, socker, ägg i salt. Arbeta ned nästan allt mjöl o arbeta degen i 5min i maskin eller 10min för hand.
Strö lite mjöl över degen o låt jäsa i 30-45min.
Fyllning:
200g Smör
1 1/2dl Socker
3 1/2tsk Vaniljpulver
Rör smör, socker o vaniljpulver smidigt. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda degen med ev resten av mjölet o dela den i två delar för 45 bullar.
Kavla varje del till 25x60cm, bred på fyllningen, vik kakan dubbel på längden, tryck till den lätt med handen.
Skör sen ca 2-3cm breda remsor, dela dem på mitten men låt dem sitta ihopa övre kanten. Sno ihop till en knut. Lägg bullarna på en bakplåtspappersklädd plåt. Täck med bakduk o låt hös ca 30min.
Sätt ugnen på 250C. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8min, låt dem gärna svalna på faller, pensla dem med uppvispat ägg när du tagit ut dem.
Tips! Blanda gärna i kardemumma i fyllningen.
50g Jäst
150g Smör
1 1/2påsar Saffran a' 1/2g
5dl Mjölk
250g Kesella
1 1/2dl Socker
1st Ägg
1/2tsk Salt
16dl Mjöl
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i saffranet, tillsätt mjölken inlåt det bli 37C, häll mjölkblandningen över jästen o rör om.
Rör ned kvarg, socker, ägg i salt. Arbeta ned nästan allt mjöl o arbeta degen i 5min i maskin eller 10min för hand.
Strö lite mjöl över degen o låt jäsa i 30-45min.
Fyllning:
200g Smör
1 1/2dl Socker
3 1/2tsk Vaniljpulver
Rör smör, socker o vaniljpulver smidigt. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda degen med ev resten av mjölet o dela den i två delar för 45 bullar.
Kavla varje del till 25x60cm, bred på fyllningen, vik kakan dubbel på längden, tryck till den lätt med handen.
Skör sen ca 2-3cm breda remsor, dela dem på mitten men låt dem sitta ihopa övre kanten. Sno ihop till en knut. Lägg bullarna på en bakplåtspappersklädd plåt. Täck med bakduk o låt hös ca 30min.
Sätt ugnen på 250C. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8min, låt dem gärna svalna på faller, pensla dem med uppvispat ägg när du tagit ut dem.
Tips! Blanda gärna i kardemumma i fyllningen.
Visningar: 188
Inlagt 2015-11-22 18:01:14






30 min