Receptbeskrivning
Sura hallonremmar
Ingredienser
för
180 g hallon (frysta)
10 st gelatinblad
1.5 dl strösocker
0.5 dl sirap (vit)
1.5 dl vatten
0.5 tsk citronsyra
1 krm citronsyra
10 st gelatinblad
1.5 dl strösocker
0.5 dl sirap (vit)
1.5 dl vatten
0.5 tsk citronsyra
Garnering
1.5 dl strösocker 1 krm citronsyra
Beskrivning
Börja med att klä en plåt med inoljat bakplåtspapper.
Tina sedan hallon i micron.
Passera dem genom en finmaskig sil så att du får 1 dl Hallonpuré.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan.
Koka upp hallonpuré, strösocker, sirap och vatten i en kastrull på hög värme.
Låt stormkoka i 5-6 minuter, tag sedan av från värmen.
Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma hallonblandningen.
Tillsätt till sist citronsyra och rör om.
Häll sedan ut smeten på plåten.
Bred ut massan tunt med hjälp av en palett.
Låt stelna i rumstemperatur i 2 h (helst över natten).
–
Blanda strösocker och citronsyra på en bricka.
Skär godiset i 2 cm breda remmar och vänd dem sedan i sockerblandningen ett par gånger.
Förvara remmarna i en stor burk utan lock i rumstemperatur.
Tina sedan hallon i micron.
Passera dem genom en finmaskig sil så att du får 1 dl Hallonpuré.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan.
Koka upp hallonpuré, strösocker, sirap och vatten i en kastrull på hög värme.
Låt stormkoka i 5-6 minuter, tag sedan av från värmen.
Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma hallonblandningen.
Tillsätt till sist citronsyra och rör om.
Häll sedan ut smeten på plåten.
Bred ut massan tunt med hjälp av en palett.
Låt stelna i rumstemperatur i 2 h (helst över natten).
–
Blanda strösocker och citronsyra på en bricka.
Skär godiset i 2 cm breda remmar och vänd dem sedan i sockerblandningen ett par gånger.
Förvara remmarna i en stor burk utan lock i rumstemperatur.
Visningar: 337
Inlagt 2015-11-23 12:50:27






0 min