Receptbeskrivning

Strömming med örtmos och pressgurka stekt strömming med örtmos och pressgurka

Ingredienser för
500 g strömmingsfiléer
2 msk senap, svensk grov
1 dl rågmjöl, grovt
1 tsk salt
1 msk smör
800 g potatis
2 msk smör
1 tsk salt
1 dl hackade örter, t ex oregano, dill eller rosm
1 st gurka
1 msk ättiksprit, (12 %)
2 msk strösocker
3 msk vatten
1 krm salt
örter, tex oregano, dill, rosmarin


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Stekt strömming med örtmos och pressgurka
 
1. Örtmos: Skala potatisen och koka den mjuk i vatten i en kastrull. Låt potatisen rinna av men spara lite av kokvattnet. Pressa potatisen genom potatispress. Blanda med smör och späd med vattnet till lagom konsistens. Smaka av med salt och blanda i örterna.
2. Skär gurkan i tunna skivor, gärna med osthyvel. Blanda ättiksprit, socker, vatten och salt. Lägg i gurkan.
3. Klipp bort ryggfenan från strömmingen. Lägg ihop dem två och två med senap emellan. Vänd dem i rågmjölet smaksatt med salt.
4. Stek strömmingen i smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida.
5. Servera den nystekta strömmingen med örtmos och gurka.

Visningar: 384
Inlagt 2015-11-25 00:02:32