Receptbeskrivning
Lasagne bolognese lasagne bolognese
Ingredienser
för
400 g squash
300 g aubergine
450 g köttfärs
1 msk smör
500 g tomater, krossade, med vitlök eller basilika
1 tsk salt
2 dl ost, riven
1 grönsallad, t ex rucola
300 g aubergine
450 g köttfärs
1 msk smör
500 g tomater, krossade, med vitlök eller basilika
1 tsk salt
2 dl ost, riven
1 grönsallad, t ex rucola
Beskrivning
Lasagne bolognese
Â
1. Sätt ugnen på 225°. Skär squash och aubergine i tunna skivor på längden. Koka dem mjuka i saltat vatten 2–3 min.
2. Bryn färsen i smöret i en stekpanna. Häll över tomater. Salta. Låt såsen koka utan lock 2–3 min. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en avlång sockerkaksform, ca 1 1/2 liter.
3. Lägg ett lager squashskivor i botten på formen. Varva färs, ost och aubergine. Fortsätt så tills allt är slut. Tryck till med en stekspade så att det packas hårt. Strö ost överst.
4. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills lasagnen blivit genomstekt. Vila 10 min. Skär upp den med vass kniv. Spara skyn och servera lasagnen tillsammans med sallad.
Â
1. Sätt ugnen på 225°. Skär squash och aubergine i tunna skivor på längden. Koka dem mjuka i saltat vatten 2–3 min.
2. Bryn färsen i smöret i en stekpanna. Häll över tomater. Salta. Låt såsen koka utan lock 2–3 min. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en avlång sockerkaksform, ca 1 1/2 liter.
3. Lägg ett lager squashskivor i botten på formen. Varva färs, ost och aubergine. Fortsätt så tills allt är slut. Tryck till med en stekspade så att det packas hårt. Strö ost överst.
4. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills lasagnen blivit genomstekt. Vila 10 min. Skär upp den med vass kniv. Spara skyn och servera lasagnen tillsammans med sallad.
Visningar: 638
Inlagt 2015-11-25 00:00:00

