Receptbeskrivning
Dop i gryta
Ingredienser
för
1 l köttbuljong
10 vitpepparkorn, hela
5 kryddnejlikor
3 lagerblad
1 st julkorvar
1 kg fläskkött
1 kg nötkött
1 st rullsylta,ev
salt och peppar
10 vitpepparkorn, hela
5 kryddnejlikor
3 lagerblad
1 st julkorvar
1 kg fläskkött
1 kg nötkött
1 st rullsylta,ev
salt och peppar
Beskrivning
1.Koka upp buljongen tillsammans med salt,pepparkorn,nejlikor och lagerblad.
2. Lägg först i nötköttet,låt koka i ca 30-40 min.
3.Lägg sedan ner fläskköttet och ev sylta,låt koka färdigt.
4.Ställ sedan det svalt tills den ska serveras.
5. Vid serveringen,kokar du upp det igen och lägger ner julkorven ca 15-20 min innan grytan ska serveras.Låt sjuda tills korven är klar.
Ev smaka av med mer salt.
Servera med hemgjord bröd som du doppar i spadet,servera det sen tillsammans med köttet,korven och ev syltan och lite senap.
Dryck till så klart julmust.God Jul
2. Lägg först i nötköttet,låt koka i ca 30-40 min.
3.Lägg sedan ner fläskköttet och ev sylta,låt koka färdigt.
4.Ställ sedan det svalt tills den ska serveras.
5. Vid serveringen,kokar du upp det igen och lägger ner julkorven ca 15-20 min innan grytan ska serveras.Låt sjuda tills korven är klar.
Ev smaka av med mer salt.
Servera med hemgjord bröd som du doppar i spadet,servera det sen tillsammans med köttet,korven och ev syltan och lite senap.
Dryck till så klart julmust.God Jul
Visningar: 302
Inlagt 2015-11-25 02:06:29






0 min