Receptbeskrivning
Pasta Penne med oxfilé och kantareller
Ingredienser
för
200 g penne gärna penne rigate
200 g oxfilé
200 g kantareller
40 g purjolök(ar)
olivolja
4 dl vispgrädde
6 msk matlagningsvin, rött
salt
peppar
1 basilika
40 g parmesanost
maizena
mjölk
200 g oxfilé
200 g kantareller
40 g purjolök(ar)
olivolja
4 dl vispgrädde
6 msk matlagningsvin, rött
salt
peppar
1 basilika
40 g parmesanost
maizena
mjölk
Beskrivning
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Putsa och skär oxfilén i strimlor. Stek oxfilén i olivoljan. Salta och peppra.
3. Lägg i fint strimlad purjolök i pannan och fräs den något. Tillsätt kantarellerna. Häll på vinet och grädden. Koka ett par minuter tills såsen tjocknat. Red av såsen med maizena blandat med lite mjölk. Låt såsen puttra ytterligare ca 4 minuter.
4. Smaka av såsen med salt och peppar. Blanda ner pastan med såsen och lägg upp pastan på tallrikar, garnera med färska basilikablad och riv parmesan över.
2. Putsa och skär oxfilén i strimlor. Stek oxfilén i olivoljan. Salta och peppra.
3. Lägg i fint strimlad purjolök i pannan och fräs den något. Tillsätt kantarellerna. Häll på vinet och grädden. Koka ett par minuter tills såsen tjocknat. Red av såsen med maizena blandat med lite mjölk. Låt såsen puttra ytterligare ca 4 minuter.
4. Smaka av såsen med salt och peppar. Blanda ner pastan med såsen och lägg upp pastan på tallrikar, garnera med färska basilikablad och riv parmesan över.
Visningar: 510
Inlagt 2012-04-08 17:29:59

