Receptbeskrivning
Västerbottenpaj
Ingredienser
för
pajdeg
2.5 dl mjöl 75 g smör7
3 dl kvarg
fyllning
3 st ägg 0.5 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl grädde eller 3dl turkisk yoghurt
150 g västerbottensost
Beskrivning
Pajskal:
Skär smöret i bitar och hacka ihop med mjölet. Tillsätt kesella och arbeta ihop en deg. Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter (för 10 port). Nagga med gaffel och låt vila kallt i 30 minuter.
Sätt ugnen på 200°C. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Fyllning:
Medan pajskalet gräddas i ugnen fortsätter du med pajfyllningen. Blanda ägg, salt och peppar med hjälp av en visp och bunke. Rör kvickt ihop med grädde eller turkisk yoghurt tills det blivit en slät smet.
Riv osten och blanda ner tillsammans med det andra i bunken. Se till att endast blanda alltihop, alltså var försiktigt så du inte förstör äggtrådarna.
Ta nu ut pajskalet ur ugnen, häll pajfyllningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen på 200°C i ca 25-30 minuter till pajen fått sig en gyllene färg.
Skär smöret i bitar och hacka ihop med mjölet. Tillsätt kesella och arbeta ihop en deg. Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter (för 10 port). Nagga med gaffel och låt vila kallt i 30 minuter.
Sätt ugnen på 200°C. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Fyllning:
Medan pajskalet gräddas i ugnen fortsätter du med pajfyllningen. Blanda ägg, salt och peppar med hjälp av en visp och bunke. Rör kvickt ihop med grädde eller turkisk yoghurt tills det blivit en slät smet.
Riv osten och blanda ner tillsammans med det andra i bunken. Se till att endast blanda alltihop, alltså var försiktigt så du inte förstör äggtrådarna.
Ta nu ut pajskalet ur ugnen, häll pajfyllningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen på 200°C i ca 25-30 minuter till pajen fått sig en gyllene färg.
Visningar: 424
Inlagt 2015-11-25 02:24:34

