Receptbeskrivning

kycklingsallad med hallondijondressing

Ingredienser för
2 st avokador
150 g sallad, blandad, roman- och mâche- och rucol
150 g gröna bönor, eller vaxbönor
2 st päron
4 st kycklingbröst, grillade eller en grillad hel
1 krm nymald svartpeppar
100 g blåmögelost, , t ex gräddädel, sörmlands
1 dl färska hallon
3 dl hallon, (150 g)
1 msk dijonsenap
1.5 msk flytande honung
2 msk rödvinsvinäger
1.5 dl rapsolja, neutral
1 krm salt


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Kycklingsallad med hallondijondressing
 
1. Dressing: Passera hallonen i en sil. Blanda hallonpurén med senap, honung och vinäger. Vispa ner oljan lite i taget för hand. Salta.
2. Bena eventuellt ur kycklingen och skär köttet i bitar. Ansa och förväll bönorna i lättsaltat vatten ca 4 min. Skölj dem i kallt vatten och låt dem rinna av. Skölj salladen.
3. Skala och kärna ur avokado. Kärna ur och skär päronet i klyftor och avokadon i bitar. Lägg upp sallad, bönor, päron, kyckling och avokado på ett stort fat. Smula över ost och lägg sist på hallon. Servera med dressing. Mal över lite svartpeppar.

Visningar: 83
Inlagt 2015-11-25 02:23:46