Receptbeskrivning
saffranscheesecake på chokladbotten
Ingredienser
för
3 krm saffran
1 msk likör, apelsinlikör, t ex grand marnier ell
1 msk vatten
2 gelatin
10 st digestivekex, kex
100 g mörk choklad, (70%)
50 g smör
400 g färskost, naturell
250 g kvarg, kesella (10%)
2 dl vispgrädde
1 dl florsocker
10 st kumquats
0.5 dl strösocker
1 st granatäpple
1 msk likör, apelsinlikör, t ex grand marnier ell
1 msk vatten
2 gelatin
10 st digestivekex, kex
100 g mörk choklad, (70%)
50 g smör
400 g färskost, naturell
250 g kvarg, kesella (10%)
2 dl vispgrädde
1 dl florsocker
10 st kumquats
0.5 dl strösocker
1 st granatäpple
Beskrivning
Saffranscheesecake på chokladbotten
Â
1. Blanda saffranet med likör och vatten.
2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Ta upp bladen och värm dem försiktigt med saffransspriten. Låt svalna.
3. Klä botten och sidor på en form med löstagbar kant, 24 cm med bakplåtspapper. Smula sönder digestivekexen. Smält chokladen med smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck fast blandningen i bottnen på formen och ställ i kylen.
4. Vispa färskost med kesella och florsocker. Vispa grädden. Vänd ner grädde och saffranssprit i färskostsmeten. Blanda väl. Bred ut den över chokladbottnen. Ställ kakan i kylen ca 5 timmar eller till nästa dag.
5. Skiva kumquats och blanda med socker i en kastrull. Låt sjuda på svag värme ca 2 minuter. Låt kallna.
6. Halvera granatäpplet. Peta ut kärnorna. Garnera kakan med kumquats och granatäppelkärnor.
SE ÄVEN:
Saffransbiscotti – baka julens godaste saffransskorpor
Bästa receptet på mandelmusslor
Godaste julgodiset med choklad som går snabbt att göra
Â
Â
1. Blanda saffranet med likör och vatten.
2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Ta upp bladen och värm dem försiktigt med saffransspriten. Låt svalna.
3. Klä botten och sidor på en form med löstagbar kant, 24 cm med bakplåtspapper. Smula sönder digestivekexen. Smält chokladen med smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck fast blandningen i bottnen på formen och ställ i kylen.
4. Vispa färskost med kesella och florsocker. Vispa grädden. Vänd ner grädde och saffranssprit i färskostsmeten. Blanda väl. Bred ut den över chokladbottnen. Ställ kakan i kylen ca 5 timmar eller till nästa dag.
5. Skiva kumquats och blanda med socker i en kastrull. Låt sjuda på svag värme ca 2 minuter. Låt kallna.
6. Halvera granatäpplet. Peta ut kärnorna. Garnera kakan med kumquats och granatäppelkärnor.
SE ÄVEN:
Saffransbiscotti – baka julens godaste saffransskorpor
Bästa receptet på mandelmusslor
Godaste julgodiset med choklad som går snabbt att göra
Â
Visningar: 357
Inlagt 2015-11-25 02:27:35






30 min