Receptbeskrivning
Aubergine och kycklingleverpanna
Gabriella A via Recept.nu
Ingredienser
för
g fryst kycklinglever
1 st gul lök, hackad
1 vitlök, hackad
3 dl ris
6 dl hönsbuljong från tärning
2 msk tomatpuré
200 g champinjoner, skivade
2 st paprikor, skivade
1 st aubergine, skivad
1 tsk mejram
salt och peppar
matfett till stekning
1 st gul lök, hackad
1 vitlök, hackad
3 dl ris
6 dl hönsbuljong från tärning
2 msk tomatpuré
200 g champinjoner, skivade
2 st paprikor, skivade
1 st aubergine, skivad
1 tsk mejram
salt och peppar
matfett till stekning
Beskrivning
1. Ta fram kycklinglevern ur frysen och låt den tina upp. Salta lätt på aubergineskivorna och låt dem dra 10 minuter. Torka dem torra.
2. Fräs löken och vitlöken i lite matfet i en gryta. Lägg i riset och låt det fräsa med 5 minuter. Slå på buljongen och koka riset klart.
3. Stek den halvtinade levern i matfettet så att den blir lätt rosa inuti. Krydda med salt, peppar och mejram. Ta upp.
4. Fräs sen auberginen, paprikan och svampen i panna tills de har fått fin färg.
5. Vänd ned allt i riset. Rör sedan ned tomatpurén och vänd runt. Smaka av blandningen och servera den het.
2. Fräs löken och vitlöken i lite matfet i en gryta. Lägg i riset och låt det fräsa med 5 minuter. Slå på buljongen och koka riset klart.
3. Stek den halvtinade levern i matfettet så att den blir lätt rosa inuti. Krydda med salt, peppar och mejram. Ta upp.
4. Fräs sen auberginen, paprikan och svampen i panna tills de har fått fin färg.
5. Vänd ned allt i riset. Rör sedan ned tomatpurén och vänd runt. Smaka av blandningen och servera den het.
Visningar: 588
Inlagt 2012-04-09 07:01:18

