Receptbeskrivning

Daimtryffel

Ingredienser för
1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g mörk choklad minst 50 % kakaohalt
1 dl kesella® kvarg
2 msk konjak
100 g daim
kakao


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Receptet gäller för 40 bitar



Koka upp grädden och smöret i en kastrull.
Ta kastrullen från värmen.
Bryt chokladen i bitar, rör ner i grädden och låt smälta.
Rör i kvarg och konjak.
LÃ¥t smeten kallna i kylen ca 30 min.
Hacka dajm och rör ner.
Häll smeten i en form, 10 x 15 cm och låt stelna i kylen ca 1 tim.
Skär i bitar eller forma tryffeln till runda kulor. Pudra över kakao och förvara kallt.

Visningar: 213
Inlagt 2015-11-25 19:01:55